Innehållsrik dag!

Idag har varit en mycket innehållsrik dag, så vi väljer att skriva om den i flera avsnitt.

Unghundarnas hägn
Unghundarna som trängdes i ett alldeles för litet hägn flyttade vi idag till ett större. Det blev en rätt stor operation då vi fick "möblera om" bland grupperna för att få ett ledigt hägn, sedan lagades staket för att undvika rymningar och efter det så kunde dom flytta in. Att se Dave, gruppens mobbingoffer, springa varv på varv på varv i ren glädje var oslagbart! Lyckad aktion!

Kastrering
Dagens operation handlar också om lilla Dave som blev bortadopterad när han var valp men som nu lämnats tillbaka med lite stresseksem. Eftersom han var så ung så hann inte AKF kastrera honom utan det gjordes nu. Vi fick vara med och observera hela operationen vilket var fantastiskt intressant. Veterinärerna Dr. Roland och Dr. Ellen har gjort cirka 400 kastreringar så de kan sin sak. Dave mår bra och ligger på uppvak nu.

Valparna
När unghundarna flyttat så blev deras hägn ledigt och vi tog tillfället i akt att få bygga ett riktigt valphägn. Enormt mycket jobb med att kratta ur den gamla sunkiga jorden, skura hela hägnet med desinfektionsmedel, sedan hämta skottkärra på skottkärra med ny sand. Efter det fick fantasin flöda och dom fick lite träd, leksaker, aktiveringsdäck att klättra i med mera. Att se den kompletta glädjen hos tre stycken fyra månaders valpar är värt att ha ont i ryggen ett par dagar :-)

Film och briefing
Suzanne, den operativa chefen här på AKF kom idag och hade en mycket jobbig men intressant genomgång. Vi fick se nyhetsinslag som gått bådde på Filippinsk tv och ett inslag som BBC flygit in och gjort. Bilderna vi såg var så vedervärdiga, och trots att vi vet vilka hemskheter människan är i stånd till så är det ändå smärtsamt och chockerande. Det positiva i det hela är att AKF verkligen gör skillnad, och eftersom vi är deras samarbetspartner så kan vi känna stolthet i det. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, och det görs verkligen här!

Fattigdom
Vi gick utanför områder med tre av hundarna för att få en välbehövd promenad och veterinären Dr. Ellen erbjöd sig att visa oss den lokala marknaden. Väl utanför AKF's trygga murar möttes vi av ännu en chock. Fattigdomen och missären var som ett slag i ansiktet. Vi är verkligen i ett fattigt land och fattigdom gör människor desperata. Djuren vi såg var i usel kondition, utom stridstupparna som var välgödda och redo att tjäna in familjens levebröd. Smutsiga valpar som gnyr, hundar i korta kedjor, barn med trasiga kläder och tom blick... Man har så svårt att ta in. Vi, Lou och Milla fattade personligen ett beslut att göra vad vi kan, och personalen här kommer att hjälpa oss med att handla och överlämna mat och förnödenheter till dem som har det sämst. Vi återkommer om detta senare.

Lous väska!
För att avsluta detta inlägg med en positiv historia så kan vi berätta att Lous väska kom hit ikväll! WOHOOOOOOOOOOO!!! Så detta inlägg skrivs iklädd mina egna byxor, med min egen deo under armarna. LYCKA! Övrig kuriosa är att Lou har bränt sig på ryggen efter allt grävande och Lilly åt upp våran Gecko.

Puss och kram, saknar er alla! Från Lou & Milla

image10
Hägn på båda sidor, vägen till trädgården
image21
Busvovvar i hägn

image12
Dave med eksem

image13
Lou tittar på operation

image19
Valparnas förra hem

image14
Gräva och kratta för att röja upp efter unghundarna

image15
Grävt, spolat, skurat och nu snart ny sand utkrattat

image16
En bur med mycket aktivering för valpar

image17
Nyfiken valp hittar en liten djungel

image20
Valp upptäcker att det är en utmaning att nå de roliga leksakerna :-)

Kommentarer
Postat av: Anna Almberg

Lou och Milla! Vilka upplevelser. Och vilken nytta ni har gjort på en så kort tid! Jag är så ledsen att jag inte är där nere med er.
Jättebra blog!
/Kram Anna Almberg, APN

2008-01-14 @ 22:25:04
Postat av: Lollo & Milla

Kram tillbaka Anna! :-)

2008-01-15 @ 05:36:11
Postat av: Karin, Tindra & Isak

AJ i hjärtat! Nu har jag hostat klart efter morgonkaffet som vägade rinna rätt eftersom jag läste er blogg samtidigt. Alla små liv... Vilken insats ni gör! HEJA ER! Stor kram från oss!

2008-01-15 @ 10:24:59
Postat av: Milla & Lou

Karin, Tindra & Isak: Ja... alla liv, det är just det som det handlar om. Det är helt overkligt! Stor kram tillbaka!

2008-01-16 @ 16:32:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0