Love Ko, Kabayo Ko - Jag älskar min häst

AKF har ett samarbete med PAWS och CARA för att hjälpa hästarna som drar vagnar i Manila. Detta är ett helt nytt projekt, och dom hade innan denna helg bara haft ett besök tidigare för att ta prover på hästarna för att se vad "status är".

Statusen visade sig vara ganska illa. 70% av de testade hästarna lider av parasiter, många har infektioner, är undernärda och ungefär häften av dem är anemiska.

Dom matas med malet soyaprotein blandat med melass. Melass är en sirapsartad substans som fås från saften av sockerrör. Trots hetta och bristfällig kost jobbar dom 10-12 timmar per dag med att köra runt turister.

Ingen rolig rapport att läsa med andra ord, och hjälp behövs! Därför startar AKF, Cara och Paws upp dessa gratis hästkliniker där man kollar upp hästarna, delar ut vitaminer och pratar med kuskarna om varför det är så viktigt att ta hand om sin häst.

Dagen innan första kliniken åkte vi ner till Manila för att få en bild av vad som väntade oss, och det blev en ganska ordentlig klump i magen.


Denna lilla ponny drar en stor tung vagn med 4 vuxna och ett barn. Den orkade inte ens dra igång vagnen själv utan en person fick putta på för att den över huvud taget skulle orka iväg.När hästarna blir bångstyriga så löser man det genom att sätta in en extra rem eller ett andra betsel i munnen. Remmen drar upåt och betslet nedåtMunnarna på hästarna var en hemsk syn och många hade ruttna tänder, sår och skador. Extrem salivproduktion förekom på ungefär hälften av hästarna.Många av hästarna står i smutsiga och fuktiga stall på nätterna och får fruktansvärda svampinfektioner.Ett infekterat sår, denna häst hade ont och var väldigt huvudskyggOm hästen blir dålig av en eller annan orsak så använder dom sig av gamla metoder för att göra hästen frisk. En av de metoderna är fireing, man bränner hästen med glödgat stål för att få en inflammation så att kroppens läkning sätter igång. Liniment finns inteÄnnu ett exempel på hur dom bränt en häst. Detta var för att den var haltEtt annat sätt att få en skadad eller sjuk häst frisk är så kallad Sangra. Man skär upp ett sår och låter hästen blöda ut, man tror att det sjuka spolas ut med blodet. Denna häst har dom gjort Sangra på två gånger

Efter detta besök åkte vi hem till centret för att packa mediciner och förbereda för tre kliniker under två dagar.

Kommentarer
Postat av: Jessica

herregud :'( Stckars hästar!! Tur att ni finns!! :)Ni görverkligen allt för att hästarna och djuren ska må bra!! :)Kan tipsa om ett land.. Turkiet. Jag va där, och hästarna hade sår, långa hovar. Och dom fick gå i 30 grader och dra folk i vagnen :( Vi va i turkiet, "side"Ni är verkligen toppen!!

2011-12-09 @ 11:44:08
URL: http://ponnyfjomp.blogg.se/
Postat av: Lou

Mmmmm, det är tyvärr så många länder där djuren far så enormt illa... Vi måste bli många som jobbar för att höja deras status och ge dem ett drägligare liv <3

2011-12-11 @ 12:55:30
URL: http://apn.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hej! Jag fick en länk till er blogg. Jag vill läsa allt, men blundar för nästan allt. Det är så brutalt hemskt. Ni gör verkligen ett kanonjobb och jag hoppas innerligt att fler kommer kämpa emot detta! Jag mår illa och fäller tårar. Det här är oacceptabelt! Ni är verkligen kanon!!!

2011-12-12 @ 15:39:41
URL: http://mammakillander.blogg.se/
Postat av: Lou

Tack för dina ord!!

2011-12-14 @ 18:24:31
URL: http://apn.blogg.se/
Postat av: speech writers

It's terrible wounds. I hope that owners will able to treat it.

Postat av: Sofie Jörgensen

Hej! jag uppmärksammade dig/er i min blogg för att ni gör ett fantastiskt arbete, hoppas detta var okej annars så säg bara till.Mvh Sofie Jörgensenhttp://sofiejorgensen.blogg.se

2012-04-25 @ 10:46:09
URL: http://sofiejorgensen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0