En mycket lyckad dag!!!

Väckarklockan ringde före fem, och trots den okristliga tiden studsade jag ur sängen! :-) Ungefär en halvtimme senare vaknade tuppen, den sömntutan!

Mycket var förberett redan dagen innan och resten packades in på morgonen. Dagen innan hade också skyltar satts upp runt om i området vi skulle till, och Doc Donna åkte bak på en Pickis och ropade ut i megafon att vi skulle komma. Meddelandet gick ut på Engelska, Tagalog (det nationella språket på Filippinerna) och Kapampangan (dialekten som talas här).


Den extremt fina skylten som vi fick slänga ihop då den gamla APN-skylten på 15 månader verkar ha fått ben...


Den stora lastbilen vi har här på centret fyller två funktioner: Delvis är det ett Rescue vehicle, men också en mobil klinik! Idag var det en klinik!


Vår mobila klinikMobil klinik på insidan

Det gick lysande! 07.00 var vi på plats och vi stannade tills 11.30. När solen står som högst är det för varmt, så senare än så är inte möjligt på grund av hettan.

På den tiden hann vi vaccinera 112 hundar och katter, Kastrera tio hundar och en katt. Vi hann också avmaska ungefär 25 valpar samt dela ut vitaminer och andra mediciner som behövs. Det är väldigt vanligt med eksem och kvalsterskabb, så en hel del sulfatvå delades också ut!


Det börjar dyka upp folkVitaminer, mediciner, avmaskning, antibiotika, elektrolyter


Djurtransport


Den här killen hade gått långt för att hans katt skulle få en spruta, och det fick den!


Den här kissen har fått sin pre-op-spruta, det är därför den ser så skönt drogad ut!


Doc Roland Arciga kastrerar katten Darwin, på andra bordet står Doc Reynaldo Buan som assisteras av Sherwin Opeña som går sista året på veterinärlinjen. Dessa två gossar jobbade stenhårt och lämnade inte operationsbordet en minut! Hatten av för deras insats!

Utöver Rey och Sherwin hade det aldrig gått utan studenterna  Sharlene Tayag, Karen de Dios, Darwin Ochoa, Ardiniel Joey Rosales, Jelly Besa och Noemi Cruz. TACK!!


Den här valpen var inte bara supertrevligt i lynnet, den hade dom coolaste ögonen!


En av besökarna var en familj med en 6 år gammal hund som hade en stor tumör. Denna är för stor att göra i mobila kliniken, så vi bokade in dem på ett besök här på centret istället och kommer att operera bort tumören gratis. Dom blev så tacksamma!!


Man ser tumören mellan frambenen, dom har bokat tid 23/5Vad jag tänker på är oklart... Men jag och Doc Roland avmaskar en valp i alla fall :-)

Dagen blev en succe, och jag vet inte hur många kramar och klappar jag fick från tacksamma djurägare som får hjälp tack vare våra svenska pengar! TACK!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0