Råttgift

Som jag nämnde tidigare så har kennelhosta gått här på centret, men nu står vi inför en utmaning som är värre. Någon av våra grannar har lagt ut råttgift, och när råttorna är döende så blir dom törstiga, och eftersom vi alltid har vatten framme till hundarna så kommer dom hit, dör på centret, och tyvärr så är hundar inte så klyftiga varför som ibland äter de döende eller döda råttorna och blir allvarligt sjuka :-(

Just nu har vi tre fall av förgiftning med påföljd att hundarna blöder näsblod, hostar och spyr blod och får mycket dåligt allmäntillstånd. Dock har alla klarat sig än så länge med dropp, vitamin K och motgift... Men det är för att vi har upptäckt det snabbt nog.

Katterna bor nu i mitt rum och alla hundar med dåligt immunförsvar eller som är svaga av andra orsaker bor hemma hos Jass.

Tyvärr kan vi inte fråga runt vilken av grannarna det är, för vi vill inte ge dem idéer om hur dom skall göra om dom vill skada oss, så det är bara att härda ut, hålla koll på hundarna, plocka en massa döda råttor och hoppas att dom slutar mycket mycket snart.

Råttorna blir ganska vidriga efter bara någon timme när de ligger i 35 grader och sol... BLÄ!

Men än så länge, inga döda och de tre insjuknade är på bättringsvägen!

Kramar

Kommentarer
Postat av: Pär

Oerhört fint att läsa om ert engagemang om djur. Man lär sig även mycket av det du/ni har skrivit även om man inte är särskilt insatt eller intresserad av djur. Jag läste igenom hela texten med spänning och iver över att se hur mycket du/ni har påverkat och som förhoppningsvis fortsätter att påverka efter er vistelse. All heder till er och alla andra som är på liknande resor runt om i världen. Djuren är de viktigaste vännerna vi har!

2012-10-15 @ 22:08:23
Postat av: Lou Kockly

Tack Pär! Värmer att höra dina ord!
Hälsningar L

2012-10-15 @ 23:49:59
URL: http://apn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0