Barbariska "nöjen"

Här på Filippinerna har man många trevligheter för sig, men några av deras traditioner är så vedervärdiga att man saknar ord. Vad är det för fel på folk som ser tortyr som underhållning? Kan man skylla allt på avsaknad av empati, taskig barndom eller är det en kollektiv psykos?

Hundfighting är olaglig och sker bara i smyg, till skillnad från deras andra tre underhållningsföreställningar som hålls öppet och är i princip lagligt. Det är många poliser i publiken och hejjar på i alla fall.Tuppfäktning är stort över hela Filippinerna och det är både pengar och ära på spel. Jag frågade under en av mina tidigare resor hur folk kunde ha smutsiga och magra hundar, katter, ungar och fruar; Men deras tupp får dyr mat, vitaminer, näring och ett eget litet hus att bo i på tomten? Då berättade dom om tuppfäktningens tradition. Självklart kommer man behandla tuppen som en gud, den kan inbringa både ära och pengar. Som om tupparna inte kunde skada varandra tillräckligt så får dom sporrar av metall så att det verkligen skall bli blodigt...
Dom har också kattfighting på schemat. Då surrar man fast ungefär som sporrar men gjorda av rakblad på kattens framben, sedan hetsar man katterna på varandra på en mycket begränsad yta så att dom inte kommer undan... Detta kommer jag inte att publicera bild på, det går inte helt enkelt.


Hästfighting är nästa nöje. Man tar två hingstar in på en arena, sedan släpper man in ett sto i högbrunst... Om det inte räcker så smäller man smällare, piskar och försöker allt för att hetsa upp hästarna tills dom verkligen blir aggressiva. Spelet är över när den förlorande hästen är död, ligger helt orörlig på marken eller om den flyr. Hästar som flyr eller förlorar för andra gången brukar vanligen slås ihjäl av åskådarna på stallplan och kokas soppa på.Kommentarer
Postat av: marie lindberg

Jag är mållös,får värk i magen, värk i hjärtat, värk i hela mig...

En Stor Eloge till dig som orkar och dessutom ger oss andra en inblick i vad som försigår därute...

Tack

från en Sorgsen Marie

2009-12-21 @ 15:38:50
URL: http://www.satraislandshastgard.se
Postat av: Anna

Din blogg är verkligen otroligt bra Lou, engagerande, informativ och välskriven!! A

2009-12-21 @ 18:09:46
Postat av: Lou

Marie, Tack! Det fina i kråksången är att vi kan ändra allt! Bara vi finns och informerar omvärlden om vad som faktisk pågår till vardags så kommer vi snart att bli så många att vi kan göra skillnad. Och att på plats säga vad vi tycker gör också skillnad. Folk är generellt inte elaka, bara okunniga.Anna, Tack <3 Betyder enormt mycket att höra det från dig!!

2009-12-21 @ 19:25:40
URL: http://apn.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Det finns inget att säga, jag blir bara så besviken och ledsen. Tyvärr kommer de nog aldrig sluta, just eftersom det är så mycket ära med i spelet. Hur man nu kan vinna ära genom en sådan hemsk företeelse..

2009-12-22 @ 18:23:45
URL: http://honnettan.blogg.se/
Postat av: Lou

Jeanette, Ära och pengar. Men jag vill att äran skall bytas mot fängelse och pengarna mot böter. DÅ först kan vi ändra detta enormt sjuka beteende.

2009-12-23 @ 04:09:15
URL: http://apn.blogg.se/
Postat av: anonym !

GUD GILLAR DU ATT SE PÅ DET DÄR ?! DET DÄR ÄR VÄRLDENS DJURPLÅGERI !

2010-07-24 @ 20:27:30
Postat av: Lou

Gillar?!?Har du läst resten av bloggen?? Jag lägger all min energi, min själ och min kraft för att hindra det.MVH Lou

2010-07-25 @ 22:16:27
URL: http://apn.blogg.se/
Postat av: Ellen

Usch :( Och jag som älskar djur =( <3

2010-09-01 @ 20:57:21
URL: http://lovephoto.devote.se
Postat av: Lou

Ellen, det gör jag med!

2010-09-01 @ 21:54:09
URL: http://apn.blogg.se/
Postat av: rebecka

Fyfan att såntdär kan ske!! blir så jävla förbannad

2010-11-20 @ 17:32:01
Postat av: Frida

Jag blir så mållös, så ledsen över människors grymhet. Vi ska föreställa det mest intelligenta djuret och så har vi hjärta att behandla andra arter på det här viset. Det gör ont i mig.

All heder åt dig som orkar stå ut och göra skillnad. Det är mycket förtvivlan här på din blogg, men även glädje. Jag antar att det är det som gör att du orkar fortsätta.

2011-12-09 @ 12:04:19
URL: http://speakinghorse.blogg.se/
Postat av: Lou

Ja, glädjen av att veta att man gör skillnad, och att folk faktiskt kan ändras och upplysas! Det är värt allt <3

2011-12-11 @ 12:52:53
URL: http://apn.blogg.se/
Postat av: Julia Dyberg

Fattar inte hur det kan finnas så grymma människor, jag vet inte vad jag skulle ta mig till om jag hade vart med om något som detta.

FY!!!!! Blir så ledsen! :'(

2011-12-12 @ 01:11:24
URL: http://juliadyberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0