Som Kapten Haddock skulle ha sagt: #€&**=+#

Hej kära läsare.

Idag är det en frustrerad Lou som skriver. Dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig, tyvärr blir det ganska ofta så här på Filippinerna.

Upp tidigt som abbans, packa det sista och iväg för att möta upp lastbilen som varit och hämtat upp veterinärstudenterna som skulle hjälpa oss under dagen. Så spänd och glad!

Väl på plats i norra Tarlac började det med politik som alltid här. En massa tal av kommunala politiker, polismästaren, organisatören, stöttande organisationer etc. sedan bön och nationalsång... Det tog nästan två timmar vilket är lite jobbigt att lyssna på när man inte kan språket, men det var inte det som oroade mig, utan att det var så lite folk där... Utöver 10 (!) beväpnade vakter... Förra gången vi var ute möttes vi av över 100 personer när vi kom fram, och då var det ändå inte lika politiskt uppjagat. Och inte hade vi beväpnade vakter som stod och såg hårda ut heller... Inte så jättevälkomnande för folk som kanske aldrig träffat veterinärer förr kan jag känna.

Efter talen så skulle vi sätta igång,och då fick jag reda på varför det var extra mycket tal och extra lite folk. Delvis hade organisatören inte gjort sitt jobb i tid utan börjat informera först för några dagar sedan, och dom hade inte informerat om kastreringarna eller att vi också tar emot katter. Och dessutom hade stadens veterinär blivit helförbannad för att hon anser att vi knycker potentiella kunder och spridit dynga. Nämnas kan att hon aldrig har jobbat ideellt, aldrig erbjudit sig att vara med och jobba med oss i våra gratis-vaccinations-resor och att dom som kommer till oss oftast är dom som inte har råd med veterinär. Men så såg inte hon det...

Snopet och sorgligt och frustrerande. Vi hade väntat oss en rusning med hundratals vaccinationer och 50 kastrationer... Slutsumman blev 90 vaccinationer, 30 hälsoundersökningar med medicinska påföljder (mest vitaminer och avmaskning) och en endaste kastrering (Han hette Dave och var en utmärkt patient dock :-))

Men det finns ingen att rikta ilskan mot, och den leder inte till något gott utan planen är att bryta ihop och gå vidare. Vi har medicinerna kvar och skall lite raskt försöka mobilisera oss på nytt och åka ut igen, det blir nog i mellandagarna så att vi hinner planera och organisera och denna gång kommer VI på AKF och APN att sköta informationen och undvika att dra in för mycket politik.

Och 90 hundar är inte lite när det gäller vaccinationer, det är faktiskt ganska många.

Nedan är lite bilder på spektaklet!Inbjudande beväpnade vakter

Kliniken håller på att byggas upp, trots allt är jag så stolt över APN för vad vi gär här nere!Den mobila kliniken, allt som saknas är patienter!En liten pojke med två valpar. MÅNGA av våra besökare idag var mycket unga. För unga för att bry sig om politik kanske?Flera unga beökare! Ibland är det faktiskt skönt att det är just de unga som är framtiden!!Ägaren till den här hunden förstod inte hur illa det faktsikt var... En 5 månaders staffe-valp som vi behandlade med avmaskning, vitaminer och en massa kunskap till matten. Med sig fick hon en påse med vitaminer, avmaskningsmedicin, näringslösning och hundmat. Jag bad henne komma förbi centret om en vecka för återkontroll, hon sa ja, men det kostar 50 pesos med bussen t/r så jag tror tyvärr inte det.
Här är en bild med chefen för hundfoderföretaget som donerade hundmaten och några veterinärstudenter. Bredvid mig står Jass, manager här på AKF center.
Här är vi några till från gänget, självklart med några av vakterna med :-) I mitten i vit piké står Doc Roland, vår fantastiska veterinär.Här står jag superkoncentrerad (ser det ut som i alla fall) och kollar på dagens enda kastrering. Hunden hette Dave och det var ett mycket snabbt, lyckat och odramatiskt ingreppI morgon är en ny dag, en ny dag = nya tag!

Kramar


Kommentarer
Postat av: Kajsa

Du gör ett fantastiskt jobb Lou!Kärlek /Kajsa

2009-12-12 @ 16:36:37
Postat av: Lou

Tack älskade vännen! Puss och kärlek

2009-12-13 @ 10:47:09
URL: http://apn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0