Transport beslagtagen med hundar påväg till slakt!

Filippinerna


Tarlac - ytterligare ett fall av missförhållande av djur, två stycken illegala hund- kötts handlare arresterades och 70 hundar, som skulle slaktas, blev räddade i Santiago.


Endast 13 av de räddade hundarna överlevde den svåra pärsen av kramper de fått i de provisoriska burarna.

The Animal Kingdom Foundation Inc, en djurrättsgrupp, rapporterade omedelbart händelsen.


De Guzman, berättar att hundarna hittades i en van på väg mot Baguio City. Han berättar vidare att hundarna var placerade i burar av trä.

Hans män gick fram till bilen för att göra en rutinkoll. Paret i bilen saknade tillstånd att transportera djur.


De beslagtagna djuren överlämnades till Animal Kingdom Foundation Rescue Center.  De Guzman berättar att vissa av hundarna var mycket sjuka, somliga döende och att de alla var uttorkade och törstiga.


De misstänkta förövarna togs in polisstationen och dömdes för att det brutit lagen mot djurs välfärd.

Under tiden berättade chefen för AKFI i en intervju att endast 13 av de 70 hundarna som beslagtagits överlevt. En av hundarna som dog var gravid.


Vidare berättar hon att de hundar som överlevt nu gick igenom en massiv behandling och veterinärerna på AKFI tror inte att hundarna har liten chans att överleva.


Slutligen berättar hon att de hundar som klarar sig igenom behandlingen och får tillbaka sina krafter ska adopteras bort, vissa av hundarna har blivit kidnappade och deras ägare kan komma att kräva tillbaka dem.


Just nu är det sammanlagt 290 hundar som bor på härbärget.


Regeringen, inklusive de aktörer som stadgar lagar får fortsatt kritik från djurrättsgrupper för att de ignorerar en världsomspännande vädjan till Filippinerna att sluta med hundhandeln.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0