En fantastisk eftermiddag med Bamse som bonus!

Hej allihopa !


Idag har vi haft en del häftiga nära möten med björnarna. Se bilder.


Vi har också träffat Bamse, som är den björn som vi har fått namnge och som ni medlemmar sponsrar varje månad. Vi var med på en guidad tur med en tysk djurorganisation och Jill. Efter ett tag tog Jill oss åt sidan och vi gick nyfiket med henne till ett inomhushägn. Vi gick längst ner och undrade vad som var på gång. Jill sken upp som en sol och bokstaverade "här är Bamse".


Där var han !!! Björnen vi fått namnge och hjälpa till ett bättre liv. En liten kille som är otroligt fin. Bamse kom till centret den 6 februari 2009 tillsammans med 12 andra björnar. Han är en ung björn som bara vägde 93 kg när han kom.


Han kom in som en 1,5;a (1 är dåligt och 5 är bra) Han var väldigt orolig och klassades som en rädd björn som både kunde bita och rivas. Hans stereotypa beteende lade sig dock väldigt fort, redan inom 1 vecka. Han lugnade ner sig och började äta allting han bjöds förutom ris, apelsiner och tomater. I början var han inte ett dugg intresserad av leksaker men han älskade att leka med halm och spenderade timmar med att bädda sin säng med halmen.


Förmodligen har han inte haft fri tillgång till vatten på björnfarmen för här på björncentret älskar han att leka med sin vattenskål.
Jill och hennes team höll vattenskålen full hela tiden på grund utav att det är väldigt viktigt för honom att dricka mycket då han har problem med sina njurar. Bamse blir bättre och bättre, mycket på grund av sin nya vän Barbarella som vars återhämtningsbur är mitt emot honom. Dessa 2 spenderade timmar med att kommunicera med varandra med kluckande ljud.


Bamse behövde operera bort sin förstörda gallblåsa. Detta skedde den 3 april 2009 och allt gick bra. Tyvärr hade/har Bamse ett flertal andra problem med hälsan. Hans trampdynor var förstörda och uttorkade, han hade problem med sina klor och han hade flera skador på tassar och på båda armbågar. Som de flesta andra björnar som kommer till centret hade han stora problem med sina tänder, förmodligen för flera års frustrerande bitande på sin kistliknande gallerbur. Han hade också problem med sin lever som många av de andra björnarna som är en av de vanligaste dödsorsakerna.


De underbara och glädjande nyheterna att nu efter 6 månader är Bamse en helt ny pojke. Han älskar sin mat, speciellt sina fruktdrinkar och sover djupt för att på dagarna kunna utforska sin spännande nya omgivning. Han älskar sina enrichment items (beriknings leksaker) speciellt halm, grenar och tuggleksaker.


Bamse blir förstås väldigt bortskämd av björnskötarna och varför skulle han inte bli det :-)
Han är en underbar björn, både i temprament och utseende. Med sin mörkbruna päls och snälla vackra ansikte.


Bamse har nyss flyttat från sin räddningsbur till sitt första hägn, där tränas han att umgås med andra björnar.
Bamse har en rymlig plats inomhus med en säng som hänger på väggen. Han har också möjlighet att gå ut på gräset och få tillgång till berikning, både inom och utomhus. För tillfället är Bamse tryggare inomhus men går ut mer och mer. Vi hoppas att han inom kort släpps ihop med Barbarella och sina övriga kompisar.


Jills egna ord "Because you cared, this georgeous forgiving bear will now be safe with us for the rest of his life.
He will spend his days playing with his bear friends, clambering up climbing frames, relishing taste, nutritious food, swimming in rock pools or simply lazing on the grass"
 

Kära underbara medlemmar utan er medkänsla, omsorg och kärlek hade detta inte varit möjligt. 
TACK !!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 


Kommentarer
Postat av: maria kagelind

Thank you wounderfull ANGELS there is no words for the thankfullness I feel for what you done for the bears.

love from my heart to you and the bears

I pray that this brutual abuse has to stop very soon maria



2009-09-30 @ 10:04:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0